Tisdag och fortfande hemsk fint väder

och det är inte till min fördel eftersom jag jobbar. Träffade Freddes kära syster Anna idag och hennes bränna var sjukt snygg och nej jag är inte ett dugg avundsjuk. Skulle också vilja ligga på stranden och njuta av den lilla sol som äntligen är här men inte det. Hoppas det håller i sig till nästa vecka också när vi har semester igen.

I söndags vart det Vaxholm istället för lördags. Va så fint väder så vi gick me Jimmy, Jennie och Natalie till bergsjön och badade hundarna. Sassa tycker inte alls det är lika kul och bada som Alice men det svalkade i alla fall.
Söndag dag vart det massa gjort hemma i trädgården. Vi har kommit överens om att vi ska fixa i ordning tomten och försöka göra en liten alltan ändå. Vi har ju tänkt bo där ett tag så det är lika bra och göra det fint. Behöver ju inte kosta en massa pengar och få det fint.

Just nu sitter jag i Kårsta. Hade tänkt lägga in lite låtar i mobilen men det verkar inte bli gjort idag heller. Ska anmäla Alice till en utställning också men glömde papprena hemma såklart så det får bli imorgon istället.


Glömde skriva i mitt förra inlägg att ja köpt ny mobil också. En sony Ericsson W760i, verkar funka bra. Har inte utforskat den så mycket än men det kommer.


Lördag och strålande väder

Känns sjukt skönt att det kan va fint väder även när jag är ledig. Har sugit ganska hårt att jobba den här veckan när sommaren äntligen kommit hit. Men idag är Fredde i Kårsta och gör iordning kadetten inför håga som är nästa helg så ja passade på att va hemma och gå ner till stranden för att sola och bada lite. Va på tiden att man tog sig sitt första dopp för i år(!). Va riktigt skönt faktiskt. Våran sjö är ju inte så stor så den blir nog varm ganska fort. Tror jag låg där i tre timmar eller nått. Då fick Alice vara hemma själv ett litet längre tag för första gången och det gick utmärkt.

Igår va till Elmsta och gick på marknaden och så. Riktigt mysigt där. Alice fick följa med och det gick jätte bra. Hon gick ganska mycket så hon sov som en gris hela natten.

Ikväll ska vi till Kårsta och äta mat. Blir grillat, hur gott som helst. Sen ska vi åka en sväng till Vaxholm, har aldrig varit där och det kan nog va ganska mysigt och gå och strosa där en sommarkväll som denna. Kanske till och med kan bli lite romantiskt om man har tur....

Här kommer lite bilder från semestern och Alice bad häromkvällen.

 Bad efter en arbetsdag


Söndagen i Motala. Regnade hela dagen. Tur att hon har fått ett regntäcke!


Nu bär det av mot Kårsta. Kanske bloggar lite imorgon om det finns tid över. Vi ska städa och fixa lite här hemma.

Tisdag

Jaha. Kan väl börja med och säga att fredagens partaj inte alls blev som ja hade tänkt mig. Tror på allvar att Motala festivalen håller på och dör ut totalt. Va inge drag alls mot vad det brukar vara så vi stog mest och snackade skit, vilket ioförsig också kan vara trevligt men inte när man e inställd på party.

Va folkrace lördag, söndag. Vi åkte hem innan semifinalerna hade börjat på söndagen, ville inte komma hem så sent med tanke på att vi började jobba igår. Är inte kul om det skulle blivit som efter Nyköping 2-dagars att man är hemma två på natten. Gick inge bra för Jimmy ändå så det fanns ingen direkt anledning att stanna kvar och titta heller.

Har gått bra och jobba i alla fall. Lite seg men ja står ut två veckor, eller ja en och en halv nu då.
Innan jag gick på semester så såg jag prickar och typ flimmer framför ögonen. Optimist som man är tänkte jag att det går över på semestern men inte. Va till en optiker igår på lunchen för att se om det va nått skräp eller nått man kanske kunde skölja bort men hon såg ingenting och tyckte jag skulle åka in till St. Erik ögonakut och kolla upp vad det va för nått. Sagt och gjort. Åkte från jobbet runt halv ett så efter lite irrande i huvudstaden hittade jag fram och kom in. Va inte bara jag där kan jag säga. Kvart i fyra tror jag att ja fick komma in till en sköterska som sprutade nån vätska i ögat så pupillen skulle vidga sig så läkaren kunde se bättre. Han va ganska dryg sköterskan, sa ingenting om vad som skulle hända när han sprutat den där vätskan i ögat utan helt plötsligt skulle jag kolla va klockan var och ser inte på långt håll. Försökte fokusera på en tidning som låg lite närmare men nej, kunde inte läsa vad som stog med stora svarta bokstäver. Funderade på om jag höll på och bli tokig eller om det skulle va så. Fick i alla fall komma in till läkaren runt 16.20 som konstaterade att det var glaskroppsavlossning. Jaha.. Och det är inget man kan göra nått åt, man vänjer sig efter ett tag. Googla glaskroppsavlossning och se va ni får fram.

Nej det får va allt för idag. Ska göra lite nytta kanske. Måste betala räkningar. Får se om jag orkar blogga mer i veckan får se.

Fredag

Nu kan man inte direkt säga äntligen fredag eftersom det nu bara är tre dagar kvar på semestern...
Kommer bli tungt och gå och jobba på måndag men det är bara stå ut i två veckor så har vi ledigt en vecka till.

Idag är det folkrace kl 14 sen ikväll bär det av till Sjövik och ett hejdundrans partaj hoppas jag. Måste gå på systemet idag igen eftersom vi va in på en godisaffär igår och såg blåafiskar och fick för oss att vi skulle göra shots. Så nu har vi en halvliter blåfisksprit. Jessica fick offra sin sprit så ja får köpa ny till henne sen.

Pratade me Robin i onsdags och dom skulle kanske komma ner ikväll. Håller verkligen tummarna för det! Länge sen vi träffade honom nu.

Igårkväll tjuvstartade jag, Jessica och Jennie på kräftsäsongen. Dom har en bil som kommer till banan varje dag och säljer kräftor så jag var tvungen och köpa mig ett par. Längtar verkligen tills det blir kräftskive dax.

Ska gå ner och äta frukost nu för att sen ta me mig Fredde och Alice och gå ner till hamnen och titta lite.
Fick även pengar från försäkringskassan idag från när ja va sjukskriven. 6600:- satt inte fel kan ja säga! Kanske ska shoppa lite när vi ändå är nere på stan?

Torsdag

Då va första folkracedagen i Motala avklarad. Jimmy tog sig vidare till söndagen utan större problem. Vi la två bud men fick ingen bil här heller. Provar idag igen får vi se, måste ju kunna få me oss en bil hem tycker man.
Va ner till Varamon och Sjövik igår kväll, trodde det skulle va drag där men nej. Trubaduren slutade spela kl. 12 sen vart det rätt dött kan man säga så vi tänkte börja åka hemmåt. Fidde hade sin bil stod uppe på Campingens parkering så vi tänkte att vi kunde skjutsa honom dit. Då vart vi en förmycket i bilen men vi skulle ju inte åka så långt. Började åka mot campingen och vem kommer inte fram runt hörnet om inte Polisen. Dom stannar mig såklart för en rutinkontroll. Fick ta fram körkortet och blåsa. Han vart lite irriterad eftersom ingen av dom som satt i baksätet hade bälte och man får 1500:-/person i böter. Han va snäll och gav dom inga böter men dom fick en tillsägelse och han hoppades att dom skulle tänka efter innan dom gjorde det igen. Gällde även att va snabbtänkt sådär mitt i nattenm dom frågade vems bilen var och jag fann mig ganska snabb i och säga att det va svärmor. Annars kunde det ha blivit jobbigt!

Snart ska vi äta lite lunch sen ska vi ta ut pengar och gå på Bolaget innan vi drar till banan.
Bloggar kanske mer imorgon, man har ju lite tid innan folkracen börjar här eftersom dom startar 14.

Motala here we are

Då har vi varit i vimmerby och kommit fram till Motala. Fredde och Chrille gick inte vidare till söndagen utan det va bara Jimmy. Han blev 46:a av typ 600 seniorer, jätte bra tycker ja. Måste även gratta Pärtan som kom på 23:e plats av seniorerna. Han vann även sina två första heat och spöade Danne Wall. Visserligen fick Wall punka men ändå!

Vi kom fram till Motala runt elva igår kväll. Är hur fint hus som helst, skulle aldrig hyra ut mitt hus om det va så här snyggt. Dom vi hyr av är hur schyssta som helst, vi gick dricka whisky när vi kom hem och va trötta och använda allt dom har.

Idag har det inte blivit så mycket gjort. Har varit och storhandlat på ica maxi och varit på systemet. Ska grilla ikväll och spela lite kubb och så. Är så fint väder så man får passa på och va ute medans man kan.


Här är en bild på Alice när hon blev getingsucken.



Skulle ha tagit ett kort på Alice när hon bar hem posten men då fick vi såklart ingen post dom två sista dagarna innan vi åkte till Vimmerby så hon fick bära hem kopplet istället.



Här är en annan söt bil på våran sötnos.

Skriver mer nån annan dag. Hej så länge

Måndag

Idag har varit en lite halv seg dag. Folkracen börjar inte förns på onsdag så just nu fördriver vi bara tiden tills dess. På förmiddagen va vi in till vimmerby "city" för att gå på systemet och leta regnkläder. Va in på ÖB och tänkte hitta billiga regnkläder men utan resultat. Hittade ett regntäck till Alice, köpte en storlek för liten så det blir och åka och byta till en storlek större imorgon. Sen va det hem för att äta lunch. Efter det gick vi ner till sjön som ligger tre kilometer från huset för att bada hundarna lite. Alice tycker det är jätte roligt med getingar och humlor och sånt som låter vilket resulterade i att hon stoppade nosen i ett getingbo och blev stungen på ögonlocket. Såg ut som hon hade fått en riktig blåtira. Fick ringa veterinären här i vimmerby för säkerhetsskull men det ska inte va nån fara. Hon kommer va lite segare än vanligt och ska ta det lugnt ett par dagar sen ska det ha gått över. Jäkla hund och skrämma livet ur en. Ska försöka komma ihåg och lägga upp en bild på hennes öga senare.

Kommer bli en ganska jobbig vecka med så många viljor här i huset och så många som tror att dom kan och vet bäst jämt men det blir nog bra när folkracen börjar och man kan komma ifrån varandra på ett annat sätt. Är ganska skönt och känna många folkrace åkare så man kan umgås med lite andra människor också. Är ganska glad att min kära lillesyster är med också.

Va allt för den här dagen, hörs senare i veckan!

Nu är vi i Vimmerby!

Nu har vi spenderat hela dagen i bilen och äntligen kommit fram till Vimmerby.
Eller äntligen, vi har varit framme ett par timmar och handlat osv. Bor i ett jätte fint hus så det här blir nog jätte bra!

uppdaterar lite senare i veckan..

Lördag och imorgon åker vi

Igår gick ja på semester, hur skönt som helst. Va lite orolig för Alice som har fått gul gegga i ögonen så vi åkte till veterinären för en koll innan vi åker. Han tyckte hon va röd i halsen, lite röd i ena örat, lite röd i ögonen så hon ska äta antibiotika i 8 dagar nu. Hoppas det blir bättre sen.
Idag har jag och min kära svärmor varit på World Dog Show och handlat lite saker till Alice. Hittade tre halsband, ett läderkoppel, en leksak, en aktivieringsleksak, tre ben och lite godis. Man måste ju skämma bort dom, men det är bara med saker som är nyttiga för henne.
Imorgon åker vi till Vimmerby, kommer bli grymt. Ska ha me mig datan så förhoppningsvis ska ja uppdatera lite.
Har lite gamla bilder att lägga upp också men det får bli efter semestern!

Nu ska ja gå och äta Jalla-Jalla kyckling med resten av familjen Nyberg + Jessica. Är så sjukt gott!

Tisdag och tre dagar kvar

Nu är det bara tre dagar kvar till en välförtjänt semester. Ska bli riktigt kul med folkrace 10 dagar av 14 möjliga. Många tycker säkert vi e sjuka i huvudet men det är vårat liv. Folkrace är livet!

Söndagen vart en pysslar dag, fick mycket gjort vilket va behövligt.
Igår vart det Kårsta igen och ommålning av Asconan. Gick från orange till svart, vart riktigt bra. Jag och Alice va ute och gick lite. Hade henne lös i området där Freddes föräldrar bor. Vi vart överraskade av en annan golden som kom fram bakom en buske men Alice lyssnade på nej och gick vidare utan att "tjafsa". Vart jätte imponerad, sen en bit längre upp på samma väg som innan stog det en till hund på andra sidan gatan och samma sak där. Hon e så duktig min lilla älskling! Idag va vi till sjön och badade lite, hon e så söt när hon e blöt haha. Hade tänkt att jag också skulle bada för att hon skulle få simma lite mer men det va lite för kallt. Vi gick hem och tog me oss posten på vägen. Alice bär hem tidningen nu, ska lägga in en bild på det nån dag innan semestern.

Ska titta på Allsång på Skansen nu hej hej

RSS 2.0