Städdag

Idag har vi varit i Skepptuna och städat. Är visserligen inte min klubb men ja passade Björn och Mias lilla urgulliga son Sebastian. Är ganska konstigt att alla vill åka folkrace och klagar som satan på att banorna är dåliga osv men det är ingen där och hjälper till när det behövs. Skepptuna tror jag har 740medlemar men bara 16stycken va där, va visserligen en dålig dag eftersom det va folkrace i Eskilstuna också men det va max 10 Skepptunaåkare som va i Eskilstuna och körde eller tittade. Skärpning alla som vill åka folkrace eller så får ni sluta klaga!

Måste gratta Tobbe Svärd än en gång till en seger! Äntligen fick du vinna i Eskilstuna, Jenny hade fel den här gången. Måste kännas bra att ha vunnit två tävlingar av tre körda det här året, grymt!

Ikväll ska vi åka till Annie som fyller 53år. Ska bli gott med lite tårta. Just nu är vi hemma hos Kecki och Kenta, har fått lite middag. Efter vi varit hos Annie ska vi ner till Jimmy och Jennie, ska noppa ögonbrynen. Måste klippa mig nån dag också men det finns inte riktigt pengar till det den här månaden, har varit mycket utgifter får hoppas på lite pengar på torsdag när ja fyller år!

Bilder

image6
Här är lite bilder på vårat lilla hus, det här är vardagsrummet sett från matplatsen. Ser lite konstigt ut eftersom Fredde höll på att bygga ihop en garderob just då.

image7
Här är hallen och man ser in till vårat rum och gästrummet.

image9
Här är matplatsen och braskaminen som är i vardagsrummet



Tänker lämna lite åt fantasin eller så får man komma hit och titta om man e nyfiken!

Helg igen

Nu har vi bott i vårat hus i en vecka och vi börjar äntligen få ordentlig ordning.

I tisdags va jag och Fredde i Solna och tog rallylicens, nu återstår det att köra en debutant tävling sen är det bara tuta och köra. Anledningen till att vi tog licensen är att pappa har köpt en Toyota Celica och ska börja åka på riktigt igen och vill att Fredde ska sitta bredvid. Ska bli kul att få åka på lite rally igen.
När vi kom hem från kursen hade vi inge vatten eller ström i vissa uttag så det va lagom kul. Kunde inte duscha eller tvätta bort sminket. Som tur va hade vi vatten på flaska som vi kunde borsta tänderna i. Va ingen hitt att gå ut och kissa på onsdagmorgonen men det va en elektriker här igår och fixade allt. Va tydligen en kabel som legat mot en annan och kortslutit.

Igår hade jag ljusparty hemma, va kul och träffa lite gamla vänner. Fick handla ljus för 1118:- så det va riktigt trevligt, kunde handla lite saker som jag aldrig skulle köpa annars. Jag och Anna ska ha ett nytt ljusparty den 25:e april igen så är nån intresserad av ljus hör av er ;)

Ikväll kommer Jimmy, Jennie och Sassa och ska äta middag. Blir kyckling, pommes, bea, vitlöksbröd och sallad. Till efterrätt ska vi försöka koka ihop en marängsuisse, va länge sen man åt det. Är riktig barnkalas "tårta", kanske ska göra det när jag fyller år också?

Nu är det bara fem veckor kvar tills vi får hem våran lilla bebis. Längtar till den 13:e april när vi ska dit igen och välja ut en. Ska ta kort på henne då och lägga ut! Va in på djurmagasinet i Arninge idag och köpte ett valpkoppel och ett halsband. Längtar så fruktansvärt! Kommer bli så roligt.

Nu kommer Jimmy och Jennie så ja ska va lite social. Ska lägga upp bilder på huset och mormor Iris begravning senare också!

Söndag

Idag är det söndag och jag är fortfarande vaken, kan bero på att man är ledig imorgon. Är skönt att va ledig en dag till, finns fortfarande en hel del att göra här hemma i VÅRAT hus.
Igår va vi på ikea klockan tio för att hinna med allt. Handlade för ca 2500:- så nu slipper vi åka dit på ett tag! Tycker Fredde e skönt men han klagade inte en enda gång igår när vi va där.
Kvällen spenderade vi på Golden hits i stan tillsammans med familjen Ejdestam och familjen Linden/Hansson för att fira Kenta än en gång. Va riktigt trevligt med god mat och lite show. Synd bara att det är så lite mat på sånna där ställen när man betalar så mycket.

Idag har vi pysslat hemma, varit och handlat på coop och jag och Jenny va i Skuttunge och tittade på valparna från Kennel Guess. Dom såg ut som små råttor, dom hade knappt öppnat ögonen och ålade bara runt i sin lilla inhägnad. Ska dit igen om tre veckor när dom kan springa och är lite mer hundar än nu. Fredde ska åka me den gången för det är då vi ska välja vilken av dom fem tikarna vi vill ha. Kunde dom inte bara ha fått en så hade det inte varit så svårt att välja? Måste komma på ett bra namn tills dess också, Fredde har kommit på Gizmo och ja tycker Essy eller Issy men vi får väl se vad det slutar med. Får hem den lille den tredje maj eller om vi hämtar henne kvällen innan eftersom det är folkrace i Skepptuna då, vi får se är ett tag kvar dit.

Nu ikväll har Tobbe, Jenny och Pontus varit här och ätit middag, så nu har vi invigt spisen och vårat köksbord. Vi kom underfund med att det inte va gjort för att sitta fyra personer och äta tacos vid i alla fall. Är alltid lika kul att träffa dom och det kommer bli ännu roligare när Pontus får en liten tjejkompis!

Nu ska vi gå och sova, Fredde ligger redan här bredvid och sover här på soffan. God natt!

Äntligen har vi flyttat

Sitter nu i vårat vardagsrum med kartonger och grejer överallt. Vi har burit saker och fixat och donat hela dagen och börjar komma i ordning så smått. Känns så himla bra att vi äntligen flyttat ihop. Ska lägga upp bilder sen vi har fått det som vi vill. Det kommer bli så himla fint i vårat lilla hus! Fast vi kommer ha och göra i ett par dagar nu och imorgon ska vi till ikea och köpa lite saker, bla en garderob så vi kan packa upp alla kläder. Köket är i stort sett klart nu är det bara resten kvar haha

Ska vara lite social mot Kecki och Kenta nu när dom är här och fikar så ja får blogga mer sen eller imorgon. Vi har ju lite och göra så vi får se när det blir lite tid över.


Tack så jätte mycket mamma och pappa för hjälpen idag. Älskar er!


Torsdagen med stort T

Då va det äntligen torsdag och vi ska få hämta nyckeln till VÅRT hus! Pappa va precis här så släpet är packat och klart för att åka till Brottby. Ska alldeles strax åka hem till Fredde och packa det sista där. Sen ska vi hämta nyckeln nån gång ikväll. Är lite pirrigt faktiskt! Fredde tycker det känns jätte konstigt eftersom han ska flytta för första gången i sitt liv, en annan har ju flyttat bra många gånger med både mamma och pappa. Men det ska bli spännande.

Idag har ja varit ledig, träffade Jeffe ett par timmar. Fikade på paus och snackade massa skit bara. Ganska skönt och kunna sitta och prata sådär mitt på dagen utan någon stress.

Ska åka nu så det blir fredag nångång och vi kan flytta in =)
Bloggar mer imorgon om ja hinner.


Skit bil

Om det är nånting jag verkligen behöver i födelsepresent så är det en ny bil, eller en nyare i alla fall! Min har snart gjort sitt och ska få känna på den riktigt verkligeheten på folkracebanan.
Idag när jag åkte hem så började torkarspaken glappa och gick inte att stänga av. Och när ja hade varit inne i Handen Centrum och skulle åka hem lossnar spaken helt, och hur klarar man sig utan torkare i det här vädret?! Som tur är skulle pappa ner till Kåren och fixa sin rallybil så ja ska svänga ner till honom får vi se om han kan göra ett under annars bli det till att köpa ny illa kvickt. Passar ju bra att man ska få en extra dyr utgift nu när man ska flytta och behöver köpa en massa annat.
Imorgon behöver ja i alla fall inte ha bilen till jobbet, ska jobba på Drottninggatan så det blir pendeltåg för min del. Ska till och med försöka vara lite hurtig och gå ner till tåget imorgon bitti, fast nej det orkar ja inte. Måste släpa på min jävla väska me verktyg och kläder. Kanske tar mammas dramat och kör grejerna i, slipper ja bära.

Nej nu ska ja åka och se om pappa kan laga bilen. Hej hopp

Snart torsdag

Nu är det bara tre dagar kvar! Kan knappt bärga mig och det skönaste är att jag är ledig på torsdag och kan packa och fixa iordning tills på fredag när flyttlasset går. Ska vara hemma hos mig på dagen och sen åker jag hem till Fredde på kvällen för att hjälpa honom packa och packa mina saker som jag har där. Känns fortfarande konstigt att vi ska flytta hemifrån men det blir nog bra när vi packat upp och ställt allt som det ska.
Har hittat en jätte fin garderob på IKEA som vi ska köpa på lördag. Blir nog en hel dag där oavsett om vi vill eller inte. Men det är lite roligare och gå där när man vet vad man ska ha och inte annars trevar man mest runt utan att hitta något.

Idag vart det en tidig dag på jobbet, slutade halv tre så ja åkte in en sväng på eko och handlade lite flyttkartonger.
Ska åka till pappa sen och måla socklarna och lite annat pill så ja blir klar där nån gång.

Vi har ju tävling på jobbet med stegräknare och jag har vunnit dom två första månaderna. Riktigt fina priser faktiskt. Vann tydligen den här månaden också så nu ligger det ett pris på jobbet och väntar på mig, undra va det kan vara...
Man undrar ju om det bara är jag som skickar in hur mycket jag har gått eller om jag motionerar mer än alla andra. Men men bara hoppas på att det är ett riktigt fint pris i slutet av året om ja vinner flest gånger!

Älskar dig Fredrik och jag är så himla glad att vi äntligen ska flytta ihop och på riktig starta vårat gemensamma liv!


Söndag

Då har nästan hela den här veckan gått. Idag är det ett speckat schema med shopping som ämne. Vi ska åka till huset och mäta och kolla lite för vi måste köpa en ny frys. Kylen vi har hade bara ett frysfack och det kommer man inte långt på så vi ska åka till Coop i Arninge och beställa en ny frys. Sen ska vi handla lite smågrejer som tvättkorg, mattor, gardiner, lampor mm. Får se hur mkt vi hittar annars blir det en tur till IKEA nästa helg.

Igår va vi i västerås på årets första riktigt folkracetävling. Man måste ju va dum som går upp klockan halv sex på en lördag för att stå ute och frysa en hel dag och kolla på en massa gamla skrotbilar, men gud så roligt det är!
Vi va där i köpetankar och det fanns ett ex antal potenta bilar som var intressanta men tills slut blev det två bud på en Saab och två på en Opel Kadett. Man trodde inte att det skulle vara så mycket bud nu när dom höjt anbudet till 6500 från 4500 men det var precis som förut. Var 178 bud totalt vilket är ganska mycket för en liten "skit" tävling. Det var 14 på Saaben vi la på så den fick vi inte och det var fem på Kadetten och den fick vi på mitt namn. Kul att man kan ha tur nån gång! Nu laddar vi om inför Strängnäs den 5:e april då vi ska dela bil. 

Igår när vi kom hem skulle vi titta på melodifestivalen. Vi va väl hemma runt halv nio nångång så vid nio kankse vi satte oss i soffan för att titta på slutet iallafall för man vill ju se vem som vinner. Tjugo över nio tror jag Fredde sov och tjugo i tio somnade nog jag. Vi sov på soffan till typ halv tolv då vaknade Fredde och sa att vi skulle gå upp och lägga oss. Vi kollade på text-tv vem som vann och det var helt rätt låt tycker jag.

Ska gå ner och hjälpa Fredde lasta av folkracebilen nu, fanns inte ork till det igår kväll. Sen börjar vi våran shoppingdag!

Torsdag

Idag är det torsdag och en vecka kvar tills vi får hämta nyckeln till vårat hus! Har adressändrat idag, duktig som jag är.

Igår va ja hemma hos pappa och målade om i hans hall, ska dit idag igen och färdigstryka väggarna. Orkar egentligen inte men man måste ju ställa upp. Sen nästa vecka är det socklarna som ska få sig en omgång med vit färg.

Helgen är föräldrafri hemma hos Nybergs men blir lugn ändå. Synd att dom inte är hemma nu sista helgen vi bor där men dom har det nog bra i fjällen. På lördag ska vi på folkrace i Västerås och försöka köpa en nån bil. Storås ska ha fest sen på kvällen, får se om vi går eller inte. Kanske blir nån tur o handla lite till huset också vi får se.
Man måste ju nästan titta på melodifestivalen på lördag, är många bra låtar.

Nej nu ska ja dra till pappa och göra lite nytta! Hej hej

Tisdag

Har precis kommit hem från pappa, håller på och renoverar hans lägenhet. Vart helt plötsligt lite stressigt nu när vi ska flytta om drygt en vecka. Men det löser sig väl, får åka dit nån helg och fixa iordning annars.

Imorgon beräknas valparna hos kennel Guess komma, hoppas det blir nån söt liten tik som passa mig. Jag och Jenny ska åka dit nästa helg om dom får några tikar. Är tydligen hundmässa nästa helg också, hur ska jag hinna med allt?

Nej nu ska jag gå och duscha för att sen krypa ner i sängen. Gonatt

10/3

Nu är det bara 11 dagar kvar tills vi flyttar, känns riktigt konstigt.
Det kommer bli riktigt mysigt i vårat lilla hus. Ska åka och handla lite små saker nu med mamma. Är riktigt mycket saker man behöver som man inte tänker på. Är tur att jag fyller år om mindre än en månad så man kan önska sig en massa saker. Vi behöver blanda annat köpa en ny frys för det fanns bara ett frysfack och det räcker inte långt.
Veckorna kommer gå sakta, tur att man inte behöver vänta flera månader i alla fall.

Ska åka nu, kanske bloggar mer sen.

Helgen

Igår va vi i mormor Iris lägenhet och rensade ur alla möbler. Tog en liten byrå, en lampa och en jätte söt porslinskatt. Vart mycket bilåka eftersom vi va tvugna och köra hem mosters soffa till väsby innan vi kunde åka hem till mamma med resten. Va förbi pappa en sväng också.
Kvällen vart lugn, kollade på melodi festivalen och åt flottmat hemma hos Jimmy och Jennie. Jennie va och jobbade så Jimmy ville inte äta själv.

Idag fyller Jimmy 29 år, GRATTIS! Vi har varit iväg och handlat present åt honom på förmiddagen, blir tårta där nere ikväll.

Janne som skulle hyra ut fritidshuset vi va och tittade på i fredags ringde och frågade om vi fortfarande va intresserade så vi har precis varit där och skrivit hyreskontrakt. Känns helt otroligt att vi hade tur för en gång skull! Så i påsk blir det inflyttning i vårat lilla hus. Vi har typ 3000m2 tomt att röra oss på och fixa iordning som vi vill ha den. Ska bli riktigt roligt att äntligen få något eget och ett hus är ju så mycket bättre än en lägenhet. Nu kan jag äntligen köpa min lilla valp och ändå ha ordnat var den ska vara på dagarna. Huset låg inte mer än typ 300m från en sjö som ska vara riktigt fin. Känns fortfarande overkligt men det kommer bli underbart den dagen vi får flytta in.
Är så himla nöjd, kunde inte bli bättre.

Fredag

Idag va ingen bra fredag, har varit på mormor Iris begravning. Va jätte fint gjort allting med en ljust träfärgad kista med målade Linneablommor på och allas blomkransar och buketter va otroligt vackra. Ska lägga in en bild sen får ni se hur fin det va. Är ganska konstigt egentligen att man kan få en begravning att bli så fin, är ju hemskt att behöva ta farväl av någon man älskar. Hon kommer alltid finnas i våra hjärtan oavsett vad som händer. Hoppas att det dröjer väldigt lång tid nu innan nån dör igen för det är det värsta som hänt under mina 20 år i livet.
Tycker så synd om alla föräldrar som tvingas ta adjö av sina barn. Mormor Iris hade ju ändå levt ett långt och friskt liv, hon blev ju trottsallt 89 år. Känns skönt att det är över nu och man kan känna att hon vandrat vidare på riktigt och har det bra nu.

Vi va och tittade på ett litet fritidshus idag. Va inte så jätte stort men det duger alldeles utmärkt åt oss och det va stor tomt så man kan bygga hundgård när det är dags för det.. Va lite dyrt för den lilla ytan men då ingår el och sophämtning och sånt. Det som va lite synd va att duschen och bastun låg i ett litet eget hus typ 3 meter från "stora" huset men det kan vi nog leva med om vi får det. Jag tycker det va skit fint och det passar bra som ett första boende. Han skulle ringa i helgen nångång så nu är det bara vänta...

Kvällen blir lugn, ska väl titta på Let´s Dance antar jag. Kanske blir hemma hos Jimmy och Jennie, vi får se.

Thailands minnen

image5

En av poolerna, taget från hotellrummet


Onsdag

Jaha här va vi duktiga på att uppdatera, eller inte.
 
Helgen, ja vad gjorde vi då? I fredags va vi hemma hos mig eftersom vi skulle fira patrik hemma hos pappa på lördagen. Våra presenter gick hem i alla fall ,han tog på sig ena tröjan och shortsen på en gång. Men dom har han väl på sig hem till Ilona en gång så får man aldrig mer se dom kläderna.
Kvällen blev riktigt trevlig, Annelie och Doris hade fixat överraskningsfest för L-G som blev riktigt lyckad. Kvällen slutade med att vi gick på krogen i Hallstavik med Tobbe, Jenny, Chrille Söderlund, L-Gs dotter Malin, Jocke, Jimmy och Jennie. Va inte lika roligt som vanligt men dom har tydligen bytt ägare och kommer ha öppet oftare, inte bra enligt mig. Är så mkt roligare att gå dit när hela "byn" är där. Blir liksom en speciell grej man kan längta till, kommer bli uttjatat om dom ska ha öppet varje helg.
I söndags va vi och kollade på en lägenhet i Lindö Säteri, men den va inget för oss. Dom andra lägenheterna och ett litet hus har vi känt direkt att här kan jag tänka mig att bo men inte här. Man fick inte göra om nånting alls och det va dålig planlösning. Ingenting för oss helt enkelt.

Hittade ett litet fritidshus idag som jag ringde på och vi ska titta på det på fredag, hoppas verkligen det är fint. Vill hellre bo i ett litet hus än en lägenhet om vi ska skaffa hund snart.
Har hittat en uppfödare jag gillar http://www.kennelguess.se/valkommen.htm dom ska ha valpar den 12 mars, är så sugen.

På fredag är det dags för begravning så imorgon är det fredag för mig. Hela den här veckan har varit konstig. I måndags åkte ja me servicegruppen eftersom det inte fanns nått annat att göra. Igår fick jag och Hanna vårat jobb i Kista så det fanns inte mkt mer o göra igår än att starta upp, orientera sig och beställa material. Skön dag!
Idag va det massa strul med Beckers och Stockholms Åkeri så vi fick inte materialet förns 11 och innan det kunde vi inte göra annat än o typ sitta.. Helt värdelöst.

Imorgon ska jag förhoppningsvis träffa Jeffe efter att vi hämtat blommarna vi ska lägga på kistan. Har inte sett henne på år och dar känns det som så det ska bli riktigt kul!

RSS 2.0